Eric de Visser uit Amsterdam is genomineerd voor de
Nederlandse OntwerpWedstrijd voor goud- en zilversmeden

 

Dit jaar is de vierde achtereenvolgende Nederlandse Ontwerpwedstrijd (NOW) georganiseerd. Totaal78 inzendingen kwamen binnen bij de Vereniging Goud- en Zilversmeden: de branchevereniging die vijf jaar gelden het initiatief nam om een ontwerpwedstrijd (NOW) te organiseren, die eens in de twee jaar terugkeert.

Nederlandse goud- en zilversmeden zijn dit keer uitgedaagd een ring te ontwerpen aansluitend op het thema ‘De BetoveRing’. Het ontwerp van Eric de Visser uit Amsterdam behoorde volgens de jury tot één van de beste ontwerpen. Hij verbeelde het thema door een ring te maken in de vorm van één grote diamant.

ONE TWO see ONE diamond
Eric de Visser ontwierp de ring ‘ONE TWO see ONE diamond’ waarbij men betoverd wordt door de schittering van één grote diamant. Daarnaast zal de gepolijste bal die in de ring zit verwerkt de schittering van de diamanten aan de binnenzijde reflecteren. Momenteel is de ring nog een dummy versie van het uiteindelijke resultaat, maar de jury vond de ring op innovatief vernieuwend, waardoor bij zich nomineerde voor de wedstrijd.

‘’Innovatief van hoogstaande kwaliteit. Sieraden ontwerpen met CAD/CAM is de toekomst’’,
Zo oordeelde de jury bestaande uit: Fred Brom (Juwelenexpert, Juwelier Steltman Den Haag), Corien Pompe (Volvo Cars Nederland, Strategic Chief Designer C&M), Ger de Bruijn (Goudsmid, voorzitter VGZ) en Diana Lemmens (Goudsmid en vormgever van DIART in Beek en bestuurslid VGZ).

Prijsuitreiking
Omdat het ook was toegestaan om een dummy versie in te zenden, krijgen de vijftien genomineerden tot begin februari de tijd om hun ontwerp te optimaliseren. De jury selecteert op basis van de uitgevoerde sieraden drie prijswinnaars. Begin maart wordt bekendgemaakt wie zich de gelukkige winnaar van de wedstrijd mag noemen. De vijftien genomineerde ringen inclusief de ingezonden ontwerpen zullen na de prijsuitreiking in een rondreizende expositie door heel Nederland te zien zijn. Voor een voorproefje kunt u op 27, 28 of 29 november komen kijken op de beurs Het Juweel in Slot Zeist.

Persoonlijk & Exclusief
Steeds meer mensen laten sieraden en objecten speciaal ontwerpen of naar eigen ontwerp uitvoeren. Voor gelegenheden zoals: het huwelijk, de geboorte van een kind, het behalen van een diploma, een verjaardag of gewoon zomaar, zijn persoonlijke en exclusieve sieraden een must.

Hebt u een speciale gelegenheid waarvoor u een uniek sieraad of object wilt laten ontwerpen, of zoekt u iets dat echt bij u en uw persoonlijkheid past, loop dan even binnen bij Gassan Diamonds in Amsterdam, voor een advies op maat en ontdek de vele mogelijkheden.


----------------------Einde persbericht----------------------