Projecten

Meesterstuk zilversmeden

Champagnekoeler in zilver, in combinatie met mahonie hout, aluminium, RVS en glas.

Uitgebreide omschrijving:
Dit afstudeerproject heb ik naar eigen ontwerp gemaakt op mijn stage bij Titiaan de Geer in de bekende watertoren in Schoonhoven.

De inspiratie van het ontwerp is een combinatie van een oud champagnevat in combinatie met sportauto's. In auto's zijn de lijnenspellen erg belangrijk om een ontwerp te maken of te breken.
Zoals veel van mijn ontwerpen heb ik ook dit ontwerp eerst 3D getekend. Omdat ik de exacte maten van alle onderdelen had kon ik deze direct in het materiaal overnemen. Dit is een zeer tijdsbesparende manier van werken.

Na alle onderdelen uitgezaagd te hebben, heb ik ze op zelfgemaakte staken vormgegeven. Deze onderdelen heb ik aan elkaar gesoldeerd en op de gangbare manier afgewerkt. De glazen hebben een zilveren voetje die niet op een tafel kan staan. Champagne is een gelegenheidsdrank die met een gezelschap word gedronken. Als het glas leeg is kan deze terug in de houten rand geplaatst worden.
Ook aan de verpakking van het stuk heb ik veel aandacht besteed. Deze heb ik gemaakt bij mijn vroegere vakantiebaantje, een autobeklederij. De buitenkant van de verpakking is bekleed met leer de binnenkant is afgewerkt met alcantara, een stof die ook in de Lamborhini Gallardo word gebruikt. Dit om het idee van de eerder genoemde sportauto's terug te laten komen.